Hur man spelar bingo

Det är enkelt att spela bingo. När du har blivit medlem på en bingosajt klickar du dig vidare till ett bingospel som du tycker verkar spännande. Sedan köper du en eller flera bingobrickor och väntar tills spelet börjar. Hur många bingobrickor man får använda i varje spel skiljer sig mellan olika bingospel. Bingobrickorna kan du betala antingen genom den gratis bingobonus som de flesta bingosajter erbjuder, eller med pengar som du sätter in på ditt konto. Rekommenderat är att börja spela med bingobonusen eftersom du då kan prova på flera olika bingospel utan att riskera dina egna pengar.

Att köpa en bingobricka är enkelt. När du har gått in på ett bingospel finns tydlig information om hur du gör för att köpa brickor och hur mycket varje bricka kostar. Ibland öppnas en särskild ruta på skärmen med frågan hur många bingobrickor du vill köpa. En bricka kostar normalt mellan 50 öre och 25 kronor. Vissa bingosajter har brickor som kostar endast omkring 10 öre. Här ska man komma ihåg att vinsterna man kan vinna är relaterade till brickornas pris. Ju lägre pris för en bricka, desto mindre pengar i vinstpotten. Samtidigt kan det vara smart att börja spela med små insatser för att se om man tycker det är roligt att spela. Håll också utkik efter specialerbjudanden såsom ”Få en bricka gratis” eller ”Köp två brickor, betala för en”.

Flera bingosajter erbjuder sina medlemmar att köpa bingobrickor i förskott. Det kan vara praktiskt om man tycker om att spela ofta och vill komma igång att spela direkt när man loggar in.

Bingospelet börjar sedan oftast på jämna klockslag, till exempel varje kvart, varje halvtimme eller varje timme. När man går in på ett bingospel visas en klocka eller nedräkning som indikerar när nästa spelomgång börjar. Spelet börjar sedan med att en boll i taget rullas fram och visas för alla deltagare. Siffran markeras på din bricka/dina brickor om du har den siffran. Du behöver alltså inte själv hålla koll på vilka siffror som har kommit upp, även om du kan ställa in så att du organiserar dina brickor själv. Detsamma gäller dina vinstchanser. Bingospelets programvara håller koll på hur nära bingo du är och markerar det tydligt på dina brickor. Den av dina brickor som ligger bäst till brukar markeras oftast genom att den visas högst upp i spelfönstret. Dessutom visar programvaran ofta vilka av de andra spelarna som ligger närmast bingo och vilka siffror som krävs för bingo.

När någon av spelarna sedan får bingo är spelet antingen över eller fortsätter – detta beroende på vilket bingospel du spelar. Spelar du till exempel variantbingo så fortsätter spelet när någon har fått en rad. Vanligast är man vinner pengar. Vinstpengar sätts direkt in på ditt spelkonto. Många bingosajter har också jackpots. För vissa bingospel kan det finnas specialvinster, såsom resor och liknande.

Bingo är ett mycket socialt spel. I traditionell bingo sitter ju alla spelare i samma rum och kan prata med varandra och gratulera när någon vinner. Detsamma gäller i bingo online. Varje bingospel har en chatruta där alla spelare kan skriva in korta meddelanden. Naturligtvis är man anonym i chatten – det är det användarnamn som du använde när du blev medlem på bingosajten som visas i chatrutan. Många bingospel har också särskilda värdar eller värdinnor som man kan fråga saker om spelet i sig eller bara småprata med. Spelets värdar har ofta en symbol bredvid sitt namn så man direkt kan känna igen dem. Chatten öppnas automatiskt när du går in på ett bingospel.

Känner du dig inte på spelhumör utan bara vill chatta lite går det alldeles utmärkt. Man behöver inte spela varje spelomgång. Ibland anordnas särskilda spel i chatten av spelvärdarna. Ofta handlar det om frågesport där man kan vinna ytterligare priser.