Bingotillbehör

Att spela bingo är inte bara ett roligt tidsfördriv som man kan göra lite nu och då, det kan rentav vara en livsstil. På samma vis som det tenderar vara en viss personlighet som lägger mycket tid på gymmet eller tittar mycket på fotboll, med många gemensamma nämnare utövarna sinsemellan, finns det en gemenskap mellan bingospelare. Det ska dock inte missförstås som att alla är exakt likadana eller att det bara är en viss grupp människor som spelar bingo. Tvärtom, de som spelar bingo är allt från äldre till yngre, män som kvinnor, med mängder av olika intressen.

Men trots det har de något gemensamt, och det är att de uppskattar charmen med bingo: den där kombinationen av avslappning och spänning som gör bingo unikt. Därför kan det, som bingospelare, vara klokt att lära av andra. I bingo kan man inte påverka utgången i spelet med strategier och taktiker, eller för den delen fuska. Däremot kan man förhöja spelkänslan och det gör man med fördel genom att titta på hur andra har gjort. Ett bra och enkelt steg för att maximera sitt utbyte av bingo är genom att införskaffa rätt bingotillbehör.

Ofta får man låna bingopennor – även kallad duttpenna – när man spelar bingo i en bingohall, och brickorna tillhandahålls av bingohallen. Men spelar man mycket kan det vara en smart investering med en egen (eller flera) duttpennor, som är både bekväma och hållbara. Varför inte i varierade färger? Spelar man med flera brickor, särskilt utomhus, kan bingotejp vara en god idé. Med tejpen kan man fästa flera brickor tillsammans för att göra spelet enklare.

Spelar man på nätet finner man de bästa tillbehören i hemmet, och inte sällan i köket. Gör din spelstund till veckans riktiga höjdpunkt med hjälp av lite extra god fika, eller varför inte en lyxig drink?